KAYISI FAYDALARI

  • Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır.
  • Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
  • Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
  • Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.
  • Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
  • Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar
  • Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
  • Üreme sistemi üzerinde önemli rolü vardır.
  • Beynin düzenli çalışmasını sağlar.
  • Stres azaltır.
  • Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır
  • Safra bezlerini temizler böbrekleri çalıştırır.
  • Cildi mikrop ve mantarlardan korur güzelleştirir.
  • Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
  • Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.
  • Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.
  • Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları,hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
  • Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.
  • Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar.
  • Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
  • Sinirleri güçlendirir, uyku verir, kabızlığa iyi gelir.